Новости дана

У Приштини је у току седница косовског параламента, на којој би посланици требали да расправљају и о иницијативи председника тамошње скупштине Кадрија Весељија за формирање комисије која ће прикупљати чињенице о наводним злочинима Србије на Косову и Метохији, током сукоба 98-ме и 99-те године. Припремљен је и нацрт резолуције о осуди наводног геноцида Србије на Космету. Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун данашњу седницу косовске скупштине назива тактиком и пропагандом. Приштина на тај начин покушава да потпуно онемогући наставак дијалога са Београдом, међутим, Србија неће подлећи притисцима да призна независност Косова, каже Дрецун за РТС. Најављује да ће Београд упутити писмо српском кокусу америчког Конгреса са молбом да организују презентацију у којој ће бити представљени злочини ОВК-а Дрецун истиче да на пропаганду Приштине морамо да одговоримо чињеницама.

Председник Александар Вучић је на Инстаграм налогу "Будућност Србије", уочи отварања ауто-пута кроз Грделичку клисуру, најављеног за викенд, истакао да је то најтежа деоница јужног крака Коридора 10, дуга 26,3 километара. Навео је да је Коридор 10 један од најважнијих европских саобраћајних коридора који пролази кроз нашу земљу. „Треба да будемо поносни, ово смо чекали деценијама. Аутопутеви нас спајају, доносе нова радна места, веће плате и већи број туриста", навео је Вучић.

За сутра у 15 часова је најављен почетак радова на једној од најзахтевнијих деоница Коридора 11 - од Прељине до Пожеге. Завршени су сви планови и пројектно- техничка документација и  извршена експропријација - изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић за Телевизију Прва.  Деоница ће коштати 450 милиона евра и ради се из кинеског кредита. Рок за завршетак радова је 2 и по године. Почетку изградње деонице од Прељине до Пожеге присуствоваће председник Србије Александар Вучић.

Министар одбране Александар Вулин и генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић присуствовали су на аеродрому „Батајница" снимању првих кадрова пете сезоне серије „Војна академија". Реч је о „првој клапи" играног серијала који већ осам година заједно успешно реализују наша кућа и Министарсво одбране. Након  разговора са глумцима и екипом која ради на снимању серије, Вулин је истакао да Војска Србије, као једна од највољенијих и најпоштованијих институција у нашем народу, чини део нашег свакодневног живота.

У многим местима широм Хрватске и Босне и Херцеговине, где је протеклих дана дошло до изливања река, више нема опасности од поплава, те су ванредне мере укинуте. Водостај Саве код Јасеновца расте. У 8 часова је износио 830 центиметара.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредник вести: Тина Амићброј коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]