Романо Тхем

Гошћа Света Рома је колегиница из Југмедија Милица Ивановић са којом разговарамо о међуљудским односима у Лесковцу и дубљим разлозима који су резултирали организованим нападима на три ромска насеља.

Велики број чешких доктора који ради на нивоу основне здравствене заштите, одбија да региструје пацијенте росмког порекла. Доктор Карник из места Хеб, одлучио је да са супругом отвори приватну ординацију где као приоритетне пацијенте лечи Роме. Карникови због овог хуманог геста трпе осуде великог броја својих сународника.

Полиција у хрватском Међумурју одобрила протест против Рома заказан за први јун. Реаговао Европски центар за права Рома писмом упућеним локалним властима и институцијама.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић


број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]