Романо Тхем

Нападнути Роми у Лесковцу. Међу повређенима млађи Ром, инвалид који нема руку. Данас у Лесковцу мирно, али ромско насеље Подворце чува полиција.

На догађаје у Лесковцу реговала је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, која је осудила нападе. Ромски национални савет захтева хапшење и процесуирање нападача, а ромски фудбалски клуб Ветерница из Лесковца, у знак протеста одбија да се такмичи у локалној лиги због због расизма према Ромима.

Сајт Министарства грађевинарста, саобраћаја и инфраструктуре од јуче почео да ради и на ромском језику.

У културном блоку говоримо о представи Ђелем, ђелем сценаристе и редитеља Жора Иванова. Представа која осликава живот ромске черге премијерно је одиграна у оквиру Фестивала ромске културе и традиције у Зајечару.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]