Новости дана

После упозорења Републичког Хидрометеоролошког завода о обилним падавинама које се очекују од вечерас, формиран је оперативни тим који чине представници Сектора за ванредне ситуације, "Србијавода", војске и полиције. Степен приправности подигнут је на највиши ниво и уведено је 24-часовно дежурство.

Генерални директор "Србијавода" Горан Пузовић рекао је да су корита река за сада празна и да је мало другачија хидролошка ситуација него 2014-те године када су Србију погодиле незапамћене поплаве. Могућа су локална изливања на малим и средњим водотоцима, што је знак за локалне самоуправе да одмах реагују. Подсећамо, до петка се очекује велика количина падавина - на југозападу, западу, северу и у централним деловима од 80 до 120 литара по квадратном метру, на истоку и југоистоку од 40 до 80 литара.

 

Новоизабрани председник Северне Македоније Стево Пендаровски положио је заклетву у Собрању, и тако започео петогодишњи мандат. У свом првом обраћању поручио је да ће његов приоритет бити европске интеграције, регионална сарадња као и стабилан економски развој.

Међу бројним гостима, свечаној инаугурацији је присустовао и председник Србије, Александар Вучић који се потом и састао са македонским председником. У изјави за новинаре српских редакција, Вучић је поручио да Србија жели да гради добре односе са Северном Македонијом.

 

Лидер опозиције у Венецуели Хуан Гваидо дао је инструкције свом изасланику у Вашингтону да под хитно започне комуникацију са америчком војском. Гваидо, кога подржавају Сједињене Државе, рекао је да је од Kарлоса Векија затражио да почне "директну комуникацију" ради могуће координације. Нагласио је да држи отвореним "све опције на столу" за свргавање председника Николаса Мадура с власти.


Уредник и водитељ-Слободан Петровић

Уредник вести-Марица Сердар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]