Недељом за село

Хладно време које је протекле недеље захватило Србију није пријало појединим врстама поврћа. Уз то, киша која је постала свакодневна појава зауставила је радове на њиви и одложила заштиту озимих усева од корова и болести.

После града који је нанео штету воћарима у општини Топола, у јавности је покренуто питање ко је за то одговоран. Прст се упирао углавном у Републички хидрометеоролошки завод у чијој је надлежности и Противградна заштита. У Министарству пољопривреде  кажу, међутим, да је радарски центар Букуља испоштовао све прописане процедуре и инструкције и да су стрелци на време имали проглашено стање приправности.

И поред убрзања рада, у Управи за аграрна плаћања још је више од 20 хиљада нереализованих захтева за субвенције, највише за директна плаћања.

Због проблема са пласманом и ценом јабука, све више озбиљних произвођача подиже нове засаде, са новим сортиментом.

Банка Поштанска штедионица кредитираће убудуће, под повољним условима, задруге, задругаре и њихове кооперанте, а трошкове камата сносиће локалне самоуправе. То је резултат договора представника те банке са министром задуженим за регионални развој Миланом Кркобабићем који већ две и по године води државни пројекат "500 задруга за 500 села".

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]