Романо Тхем

Врховни суд Словачке одбио је предлог словачког главног тужиоца да распусти екстремно десничарску странку Котлеба-Народна странка Наша Словачка.

На месту где је некада постојао концентрациони логор за Јевреје и Роме, Топовске шупе, данас је већ извесно да ће никнути нови шопинг мол и саобраћајница на Аутокоманди. О овој теми разговарамо са гостом емисије председником Јеврејеске општине Браном Поповићем.

Говоримо и о најпознатијем ромском писцу из Француске, Matéu Maximoffu , који је у свом књижевном раду написао девет романа и једну збирку кратких прича које га чине најделотворнијим ромским писцем прозе у Француској.

Представу „Ђелем - Ђелем", сутра ће премијерно извести ромски глумци Друштва Рома у Зајечару у позоришту „Зоран Радмиловић".

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]