Романо Тхем

Кандидат за председника Северне Македоније Стево Пендаровски прогласио је победу у другом кругу председничких избора и поручио да ће бити председник свих грађана. Он је том приликом изјавио да ће „служити подједнако свима”. О овој теми разговарамо у првом делу емисије.

Да ли је питање уговорених бракова део ромске традиције или културе и колико је оно везано само за Роме, разговарамо са гошћом Света Рома Наташом Миленковић, консултанткињом при међународним организацијама.

У предшколоској установи у Зрењанину, организоване активности о подизању свести родитеља ромске националности зашто је важно рано укључивање деце у систем предшколског васпитања и образовања.

На програму 12. београдског Белдокса, биће приказано шест филмова, међу којима и документарни филм „То сам што јесам - Гипсy Мафиа", дело које обрађује истоимени хип-хоп бенд и њихове животе.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]