Новости дана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је српској економији увођењем приштинске таксе нанета штета већа од 500 милиона евра на годишњем нивоу. Ђурић је рекао да би Хашим Тачи и други представници Приштине, уместо што умањују штету коју њихове мере наносе односима Срба и Албанаца и српској економији требало да кажу ко је одговоран за шверц на територији Косова и Метохије и чије фирме профитирају од таксе на српску робу. Оценио је да је самит у Берлину био прилика да Србија изнесе своје ставове, да се сагледају односи у региону, и шта ко мисли.

Потпредседник Српске листе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић окарактерисао је самит у Берлину као мали корак ка наставку дијалога Београда и Приштине. Јевтић је за Први програм Радио Београда рекао да без разговора нема решавања проблема људи на Косову и Метохији. Подсећа да је укидање таксе на увоз робе из централне Србије услов за наставак дијалога. Одлуку председника Александра Вучића да се не уводе контрамере оцењује као мудру, јер показује да је одговорност на Приштини.

Поводом обележавања Дана сећања и храбрости - Јом Хашоа Веагевура, на простору некадашњег нацистичког логора Топовске шупе у Београду откривена је нова меморијална плоча у знак сећања на жртве холокауста. Представници Јеврејске општине Београд, том приликом су затражили адекватније обележје места стратишта Јевреја.

У осам села у општини Топола град је јуче причинио велику штету на раним засадима воћа. Са радарског центра БУКУЉА за РТС су рекли да је испаљено 45 ракета, од тога 12 са шест лансирних станица над територијом општине Топола, које су, наводе, спречиле да штета буде већа.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]