Српски на српском

Читам на једном сајту: "Будућност новинарства је у наочарима"! Ако поред идеје, која је најважнија, имате неке супермодерне наочаре које ваљда читају, снимају, пишу, кувају кафу и све друго што новинарима треба - бићете фантастичан новинар јер ће оне моћи да забележе све што видите. Каква глупост!

И прошлост и будућност новинарства је у знању, паметним главама и хиљадама прочитаних и написаних страница. Шта вреди да наочари све сниме, па нек и напишу све што виде, кад те податке неко треба да просеје, да одвоји оно што је важно и свему да неки лични печат.

И баш да видим те новинаре кад се на неком догађају појаве као змије наочарке, а да не знају ни зашто су тамо, ни шта би с тим својим наочарским снимком хтели да кажу. Али ако те наочари већ постоје, и то колико видим, у више модела, молим произвођача да им угради и неки правописни софтвер, па да не читам више како ће се "браниоц трофеја Купа Србије, одбојкаши Црвене звезде, борити против Младог радника."

Глумац: Феђа Стојановић

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Српски на српском Српски на српском

Аутор:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]