Таласање - Шетња

У Дому Војске Србије, данас и сутра, биће одржан 19. Пролећни фестивал здравља под слоганом „Мисли раније, бирај здравије“. Грађани ће моћи да провере здравље, посаветују се са еминентним стручњацима, слушају предавања, вежбају, дегустрирају производе. О томе разговарамо са гошћом, др Мирјаном Мићовић, председницом Организационог одбора Фестивала.

Међународни дан видљивости трансродних особа обележава се 31. марта а, према проценама, у Србији их живи око 20 хиљада. Они се и даље суочавају са предрасудама и стигматизацијом. У протеклих неколико година ситуација се полако мења на боље, а за то су махом заслужне управо трансродне особе које, додуше бојажљиво, ипак почињу јавно да говоре о својим проблемима. Причу забележила Гордана Нешовић.

У Србији нема довољно професионалних возача и због тога трпе како путници тако и привреда. Нема их довољно ни у Европи, где нови економски мигранти из Србије, најчешће одлазе. О размерама овог проблема и начинима за његово решавање, колегиница Весна Барбуловић је разговарала са самим возачима, онима који их школују и представницима Привредне коморе Србије.

У сусрет 95-ој годишњици Радио Београда представљамо најпознатије емисије које сте волели.

Зелени мегахерц је био прва радио емисија која се емитовала истовремено из студија у Београду и Загребу, од 1972. до 1989. године. Била је једна од најпопуларнијих емисија у бившој Југославији, а осмислили су је, и били први водитељи, Воја Шиљак из Радио Загреба и наш данашњи гост, Никола Нешковић аутор многих емисија Радија и Телевизије Београд.

Са вама је Мирјана Никић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]