Доживети стоту

У крагујевачком Црвеном крсту волонтери, стари и млади, добро се разумеју и помажу једни другима. Највише радости доносе усамљеним старијим људима на селу. О значају међугенерацијске солидарности у локалној заједници говориће Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста у Крагујевцу.

И волонтерке из крагујевачког Црвеног крста „Кутка за квалитетније старење" Милка Игњатовић и Радованка Арсић поделиће своја искуства о раду са вршњацима сениорима. Кажу да је људима у годинама самоћа најтежа, а разговор набољи лек.

Наредне среде у Дому војске Србије почиње 19. Пролећни фестивал здравља. О учесницима, бесплатним прегледима, медицинским саветима и трибинама,  за нашу емисију говори извршна директорка Фестивала, др Мирјана Мићовић, педијатар у Дому здравља Стари град у Београду.

У рубрици за културу Светлана Младеновић ће представити књигу "Савременице" у којој су сабрана два романа  српских списатељица  - "Плава госпођа" Милице Јанковић  и "Једно дописивање" Јулке Хлапец Ђорђевић.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница - Волонтери Црвеног крста Крагујевац

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ осaмнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]