Таласање - Шетња

Основци из Србије од 25. марта до 11. априла пети пут ће бити обухваћени великим међународним TIMSS испитивањем, којим се у више од 60 земаља света проверавају ђачка постигнућа и оно што су научили из математике и природних наука. На основу тога се у свакој земљи, али и на глобалном нивоу, обавља процена стања и напретка основног образовања. Наша гошћа је национални координатор међународног истраживања TIMSS 2019. др Ивана Ђерић, из Института за педагошка истраживања.

Једно од најважнијих поглавља за приступање Србије Европској унији је Поглавље 27, које се односи на заштиту животне средине. То поглавље би требало да буде отворено до краја године, о чему је наша колегиница Наташа Аћимовић разговорала са ресорним министром Гораном Триваном на недавно одржаном Бизнис форуму на Копаонику.
Након извођења "Рок опере" , крајем прошле године, здружени састав новосадског Биг бенда, чланова хора и оркестра опере Српског народног позоришта приредиће у Центру Сава вече посвећено најлепшим хитовима дисцо музике из седамдесетих и осамдесетих година 20. века. Концерт, заказан за 28. март, најавиће једна од учесница, певачица Бојана Стаменов.

У сусрет 95. годишњици Радио Београда представљамо најпознатије емисије са нашег програма. Емисију Вечерас заједно, која следеће године пуни 50 година, представиће колегиница Драгана Живојновић.

 Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]