Ухвати дан

Као и обично недељом, прошетаћемо се кроз Србију и чути приче из разних делова наше земље. Сазнаћете да је неколико младих ентузијаста у планинском селу Врело у општини Бабушница подигло засаде лешника и започело производњу меда, али је проблем што до села не постоји пут.

У оквиру мера популационе политике и помоћи породиљама у Зрењанину све више компанија се одлчује да помогне породицама када добију бебу. Једна од њих, тако, даје радницама и радницима помоћ од 30 000 динара и пакет опреме за бебе издвајајући за те намене новац од прихода фирме. 

Врло занилмљива прича стиже нам из Чачка где се дуже од три године чекало решење како да се изгради нова фискултурна сала у дворишту чачанске Гимназије. Током припремних радова пре неколико година, археолози су наишли на остатке велике античке грађевине, али и на скелетне остатке из средњег века. Сходно упутствима Завода за заштиту споменика, археолошко налазиште биће доступно јавности у оквиру објекта нове фискултурне сале.

Као и сваке недеље, имамо и редовну рубрику Књига солидарности, као и преглед актуелних спортских збивања.

Будите уз Радио Београд 1!

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]