Недељом за село

Због застоја у извозу јунетине у Турску, произвођачи су се нашли у небраном грожђу. Понуда бикова је велика, а потражња мала па је и цена живе ваге у паду. Председник скупштинског одбора за пољопривреду Марјан Ристичевић каже да држава активно ради на решавању проблема и да се очекује да почетком наредног месеца  извоз за Турску поново крене.

Ових дана у Војводини је почела сетва шећерне репе. Поједине шећеране, због пада интересовања за узгој слатког корена, кооперантима нуде боље услове.

У Србији постоје огромне количине првокласних јабука које не проналазе купце. Произвођачи проблем виде у Уредби којом је одређено да само извозници који имају више од 500 вагона складишног простора могу да пласирају јабуке на страна тржишта. Надлежни поручују да ће воћари убудуће морати да се прилагођавају потребама европског тржишта и да проналазе нове купце.

Следеће недеље биће одржана седница Савета за малину, на којој би требало да се утврди произвођачка цена тог воћа. Малинари и откупљивачи имају различите рачунице у вези с тим.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.  
број коментара 0 Пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]