Романо Тхем

Стална конференција градова и општина у склопу Програма за оснаживање локалних заједница у циљу боље интеграције Рома, организовала је данас на платоу испред Палате Србије свечану доделу 30 возила градовима и општинама који имају успостављене мобилне тимове за инклузију Рома. 

Апелациони суд у Скопљу осудио је Мајмире Дестанову на додатне 4 године затвора због организовања криминалних радњи и корупције на пресуду Основног суда, који је Дестановој изрекао казну од 13 година затвора због подвођења и сексуалног злостављања малолетне ромске девојчице.

Поводом завршетка пројекта "Исти а различити у образовању", у сали Скупштине града Врање организована је јавна презентација на којој су подељени сертификати просветним радницима, педагозима и психолозима, као и награде ученицима ромске националности.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]