Новости дана

Председник Александар Вучић оценио је да то што косовске власти траже од Србије, да би наставиле преговоре, представља увреду за здрав разум. Он је, после разговора са патријархом Иринејем и члановима Синода Српске православне цркве, представницима Приштине поручио да не троше новац за пут до Брисела уколико су то услови за дијалог. Истакао је да је Србија увек спремна да разговара, али да би разговор требало да буде са онима који су за то спремни. Званичницима Српске православне цркве је пренео, каже, тачку по тачку, шта све стоји у косовској платформи за преговоре.

Путнички авион "Боинг 737 Етиопијан ерлајнса" у коме је било 149 путника и 8 чланова посаде, срушио се јутрос на редовном лету од Адис Абебе до Најробија. Нема преживелих.

Авион се срушио убрзо након полетања из престонице Етиопије Адис Абебе. Kанцеларија премијера Етиопије огласила се преко "твитера". "Влада изражава најдубље саучешће породицама које су изгубиле своје најдраже". Према првим информацијама, авион је био нов и пре неколико месеци је испоручен компанији из Етиопије.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је просечна зарада полицајаца са четвртим степеном школске спреме и 10 година стажа - 60 хиљада динара. Гледајући у еврима, каже, највећа је у последњих 10-12 година. После уручења седам камиона цистерни ватрогасно спасилачким јединицама, најавио је да ће разговарати са председником Александром Вучићем о новом повећању плата полицајцима крајем ове или почетком следеће године.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Ирена Јеловац

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]