Седмица

Да ли је свет пред новом рецесијом – одговор су на Копаонику током претходне седмице тражили познати економисти, бизнисмени, чланови владе.

У Канади, на пример, већ дуже време влада атмосфера штедње - не купују се куће, аутомобили... У Србији, пак, људи и даље неоптерећено троше новац, купују некретнине, иду у кафане, не хајући много за глобалне бриге. И то је можда добро! Рецесија дође и прође - поручује оснивач бројних светских компанија за иновације, Ненад Ђурђевић.

Вештачка интелигенција - разлог за страх или будућност цивилизације? „ Пре неколико година, друг који се вратио из Абу Дабија рекао ми је да је кафу платио тако што је ставио руку на неки апарат. Тај апарат чита моје крвне судове и скида новац са рачуна, зачуђено је говорио " ! прича нам познати банкар Зоран Петровић. Роботи су ту , каже он и поручује да је за успех у бизнису неопходно ићи у карак са савременим технологијама али и заборавити на сујету и прихватити чињеницу да постоје они који ипак знају нешто више. „ Кад крену сви да те тапшу по рамену, време је да одеш".

О томе али и о лидерству и тимском духу говори нам и познати рукометаш Веселин Вујовић.

Седмица на Бизнис форуму на Копаонику.

Аутор и водитељ Наташа Аћимовић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Седмица Седмица

Аутор:
разни аутори

Догађаји, анализе, феномени. То је садржај емисије Седмица, који емитујемо недељом од 10 сати. [ детаљније ]