Романо Тхем

У данашњој емисији најпре о насиљу које се догодило јуче у Загребу. Двојицу дечака ромског порекла брутално је палицом претукао мушкарац, уз вређање на националној основи.

У Србији 115.000 деце живи у апсолутном сиромаштву, док је додатних 30,2 одсто у ризику да падне испод линије сиромаштва, саопштено из канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији. Међу најугроженијом, деца из ромске заједнице.

Прошлог викенда одржан је осми састанак програма БАРУВАС „Растемо", ромског програма стипендирања РОМЕА. У северној Бохемији окупили су се ромски студенти који сами себе предстрављају у медијима и на друштвеним мрежама.

За крај пример интеграције ромске деце који буди наду. У малом румунском месту деца из ромске и већинске заједнице на иницијативу директора , сами крече школу и улепшавају амбијент у којем уче.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]