Таласање - Шетња

Колико је и зашто све важно очување и унапређење менталног здравља? Како задржати и неговати душевни мир? Зашто често заборављамо да су разумевање, разговор са пријатељима и пет минута дневно одвојених само за себе најбољи лек за душу? О томе разговарамо са Снежаном Симовић-Драганић из Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ која је у оквиру кампање која има за циљ промоцију менталног здравља, организовала изложбу „У бојама душе“.

Породилиште у Врбасу добило је на поклон модерну операциону салу за царски рез, што је био повод да се у болници нађу и новинари. Међу њима и Светлана Младеновић.

Од почетка године Управа царине почела је фазно да примењује електронске локаторе да би се сузбило кријумчарење. Реч је о ГПС уређају који је повезан са мрежом мобилне телефоније и који се састоји од кућишта и омче. Омча онемогућава неовлашћени приступ товару у камиону. Демонстрацију постављања једног таквог локатора и његово праћење из командног центра Управе царина пратила је Сандра Цвијановић.

"Био једном један жути балон. Имао је нацртане очи тако да може да види свет око себе и уста да може да се осмехује, а добио је и нацртано срце да би могао некога да воли. Тај балон се звао Бонго и највише на свету је желео да буде нечији кућни љубимац". Бонго је јунак нове књиге Весне Ћоровић-Бутрић, која и овога пута, својим препознатљивим стилом и језиком, децу забавља, учи, засмејава.

У недељу од 9 и 5 на нашем програму, у новом издању емисије „Којекуда" Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић воде вас у Шалиначки луг код Смедерева, споменик природе који чини 200-тинак горостасних, столетних храстова-лужњака.

О њима брине Удружење за неговање природне и културне баштине „Храст", чији је председник Дејан Радовановић. У „Шетњи" слушамо део из емисије.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]