Новости дана

Председник Александар Вучић рекао је, на крају учешћа на Минхенској безбедносној конференцији, да му је најважније то што су сви видели, и у Минхену и пре тога у Србији, колико је тешка атмосфера када је реч о решавању питања Косова. Било је, истиче председник, једнако важно да водећи светски политичари у Минхену чују шта је истина, наш став и контрааргументе и одговор на оно што Приштина иначе прича страним партнерима.

После 11 година од једнострано проглашене независности Косова, јасно је да је пројекат Приштине доживео потпуни пораз, јер без договора са Београдом нема решења тог питања и то је највећи допринос српске политике који смо дали у протеклом периоду, наводи шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Ивица Дачић је истакао да не зна шта Приштина данас слави и упитао шта су они урадили за 11 година.

Амерички председник Доналд Трамп наводи да САД траже од европских савезника да "приме назад више од 800" бораца Исламске државе заробљених у Сирији и изведу их пред суд. "Калифат је спреман да падне", написао је Доналд Трамп на Твитеру, пренео је Ројтерс.

Шабан Шаулић, "краљ народне музике", како су га с поштовањем звали, погинуо је у 68. години у саобраћајној несрећи у Немачкој, близу града Билефелда. Посебног гласа и талента, оставио је неизбрисив траг у нашој народној музици.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]