Којекуда

Кладово је мали град на дивном месту. Налази се баш тамо где је Дунав најзанимљивији. И најужи и најдубљи. Ту где је Велики и Мали Казан и Гвоздена капија и клисура Ђердапа, речју – у пределу изузетних одлика, какав јесте и оближњи национални парк Ђердап.

Ова прича о лепоти природе и знаменитостима овог краја зауставиће сваког на неколико баш атрактивних места: Трајанова табла, и Трајанов мост, славна џамија Фетислам - капија ислама, не изоставимо хидроелектрану Ђердап I, Петрово село са околним пећинама, али ни Стару чаршија у Кладову. Многа од ових места део су наше данашње приче, забележене летос, тик поред Дунава, на чијој обали смо седеле са Невенком Болдорац, из Туристичке организације Кладово.

Леп, сунчан дан, градска плажа и река, осмех и добро расположење. Чућете уосталом од Елизабете Арсеновић и Мирјане Никић.

Насловна страна - аутор: backo57 - panoramio, CC BY 3.0, commons.wikimedia.org

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Којекуда Којекуда

Аутор:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]