Новинарење

Ирански министар одбране Амир Хатами изјавио је да се о питању ракетне моћи Ирана не може преговарати, чиме је, како оцењује Ројтерс, одбацио позиве Европске уније и САД да Иран обустави развој своје ракетне технологије. Истовремено је секретар иранског савета за националну безбедност Али Шамкани рекао да Иран не намерава да повећа домет својих ракета, али да ће наставити развој своје сателлитске технологије.

У Ирану се ових дана обележава неколико важних годишњица. Недавно је прошло 40 година од како је Мохамед Реза Пахлави, ирански владар који се прозвао "краљем краљева", побегао из Ирана, после масовног устанка широм земље. Очекује нас и годишњица тријумфалног повратка ајатолаха Рухоле Хомеинија из петнаестогодишњег изгнанства, као и обележавање настанка Исламске републике Иран. О томе како је шахова моћ почела да опада и шта ја највише утицало на победу Исламске револуције, за Новинарење је говорио спољнополитички коментатор Борислав Коркоделовић. Са њим је разговарала Невена Костадиновић Манојловић.

Новинарење припрема и води Никола Денчић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новинарење Новинарење

Аутор:
Спољнополитичка редакција Радио Београда 1

Емисија Новинарење даје кратак преглед најважнијих тема у водећим светским, регионалним и српским листовима, радио и ТВ кућама, као и интернет порталима. [ детаљније ]