Новинарење

Демократе, које су и званично преузеле Представнички дом америчког Конгреса усвојиле су план о наставку рада владе без издвајања финансијских средстава за зид који је амерички председник Доналд Трамп обећао да ће изградити на граници са Мексиком.

Бивши амерички маринац Пол Велан из Мичигена оптужен је у Русији за шпијунажу и уколико буде осуђен прети му казна од 20 година затвора, јавила је агенција Интерфакс.

Грчке судије и тужиоци оптужују владу да покушава да се умеша у велику истрагу уочи избора, на којима се очекује да ће једна од главних тема бити корупција.

У последњем говору француског председника Емануела Макрона у 2018-ој, могли смо да чујемо да Јелисејска палата нема намеру да мења своју политику. У међувремену, Ерик Друе, један од лидера покрета "Жутих прслука", ухапшен је у Паризу због организовања непријављених протеста. Из Стразбура јавља наш стални дописник Наташа Јокић.

"Новинарење" припрема и води Невена Костадиновић Манојловић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новинарење Новинарење

Аутор:
Спољнополитичка редакција Радио Београда 1

Емисија Новинарење даје кратак преглед најважнијих тема у водећим светским, регионалним и српским листовима, радио и ТВ кућама, као и интернет порталима. [ детаљније ]