Новости дана

Председник Александар Вучић поновио је да још нема план за Косову и Метохију, али да ће Србима у јужној Покрајини 9. септембра пренети шта су смернице и правци деловања Београда у будућности када је реч о Косову и Метохији. Поручио је да је спреман и да зна колика се цена плаћа за храброст у Србији, за предлагање онога што српске уши не воле да чују, али да је одлучан да уђе у историју као неко ко је бар покушао да реши питање Косова и Метохије. Вучић је рекао и да је држава уложила много у здравствене установе на Космету и наставиће да то чини још више, јер се тиме, каже, чува опстанак нашег народа.

Министар за државну управу и локалну самоуправу потписао је одлуку о расписивању избора за националне савете националних мањина, који ће бити одржани 4. новембра. У посебан бирачки списак до сада је уписано скоро 475 хиљада бирача -своје чланове националног савета бирају припадници 22 мањинске заједнице.

У току је демонтирање кампа за војну обуку деце на Златибору и камп више не постоји у том смислу, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Он је рекао да је полиција дала налог за распуштање кампа, "због могуће злоупотребе деце и узнемирења јавности". Стефановић је, после пријема донације Јапана ватрогасно-спасилачким јединицама, истакао да су се деца безбедно вратила кућама, што је био приоритет.

У Сарајеву се одржава први трилатерални састанак градоначелника Београда, Загреба и Сарајева. Зоран Радојичић, Милан Бандић и Абдулах Скака разговарају о искуствима у области одрживог локалног развоја, могућностима креирања јединствене туристичке понуде, улози главних градова у процесу изградње трајног мира, помирења и сарадње у региону, и о интензивирању међуградске и прекограничне сарадње кроз пројекте Европске уније.


Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]