Новинарење

Први део емисије посвећујемо спољној и унутрашњој политици Сједињених Америчких Држава. Бурно лето за администрацију у Вашингтону праћено је дипломатским и трговинским сукобима са традиционалним такмацима, али и са дугогодишњим савезницима. Приметно је и да повремено постоји неслагање извршне и законодавне власти, па су се ставови председника и парламента разилазили по одређеним питањима.

У Новинарењу и о сусрету који би могао да донесе одговоре на нека од значајних питања на глобалној политичкој сцени. Немачка канцеларка Ангела Меркел угостиће председника Русије Владимира Путина у Берлину овог викенда, да би, како сматрају аналитичари, разговарали о повећању царина и непредвидивој дипломатији америчког председника Доналда Трампа. Према речима портпарола Владе Немачке Штефана Зајберта, лидери двеју земаља ће разговарати и о ситуацији у Сирији, ситуацији на истоку Украјине, али и о изградњи Северног тока 2.

Емисију припрема и води Никола Денчић. 
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новинарење Новинарење

Аутор:
Спољнополитичка редакција Радио Београда 1

Емисија Новинарење даје кратак преглед најважнијих тема у водећим светским, регионалним и српским листовима, радио и ТВ кућама, као и интернет порталима. [ детаљније ]