Таласање - Шетња

Који су критеријуми на основу којих се један град оцењује као најбољи за живот. Лондонски “Економист” сваке године ради ту врсту истраживања. Први пут, од како се прави таква листа, на првом месту је један европски град- Беч. Да ли је 82-га позиција Београда добар или лош пласман. Како га побољшавати  приближити се друштву најбољих чућемо од Слободана Зечевића, научног саветника Института за Европске студије.

Каква је будућност електричних возила у Србији. Има ли наша земља капацитета да испрати светске трендове које диктира потреба очувања животне средине. У Србији тренутно има само 128 регистрованих електричних возила. Да ли је држава спремна на субвенције на шта је обавезују европски стандарди? Како прилагодити домаћу регулативу. Са професором машинског факултета Милошем Петровићем разговара Миленко Марковић.

Изложба "Испричаћу ти причу" ауторке Тимке Алихоџић из Археолошког музеја Задра отворена је синоћ у галерији "Карст" у Музеју Јована Цвијића. Поставка говори о становницима Јадера - четири гроба са више од 80 предмета који сведоче о животима становника античког Задра. Детаљније у причи Јоване Обренић.

Уредник и водитељ -  Оливера Стајић.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 30. сеп 2018, 14:04) - Pero [нерегистровани]

Paris

Da se ne pravimo ludi, Pariz je postao los za zivot zbog tipa imigranata koji su dosli

Магазин на Првом Магазин на Првом

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]