Новости дана

На Андрићевом венцу одржана је хитна седница Савета за националну безбедност. Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је рекао да су усвојени закључци и да је председник Александар Вучић надлежним службама дао појединачне задатке.

Председник Вучић је рекао да је последњих 10 дана забележено снажно, вишеслојно агентурно деловање, због чега је Србија доведена у ситуацију да се брани од трачева. Истакао је да је Србија, међутим, успела у томе да се сачува сваки живот. Најавио је да ће Београд реаговати због тога што Приштина не поштује Бриселски споразум. Поводом годишњице страдања Срба у акцији "Олуја", поручио је да Србија никад неће дозволити да тај злочин буде заборављен.

Председник Александар Вучић састао се са патријархом Иринејом у Патријаршији. Вучић је новинарима рекао да је патријарху отворено изнео све што мисли о Космету.  

Неколико џипова америчких војних снага из састава Кфора, који су се налазили на прилазу језеру Газиводе, повукли су се ка хидроелектрани, јавља репортер РТС-а. Подручје око језера надлетао је и хеликоптер Кфора. Војници кажу да су на редовним војним вежбама у оквиру планираних активности. 

Северна Кореја није обуставила свој нуклеарни и ракетни програм, што представља кршење резолуција Уједињених нација, наводи се у извештају УН у који је "Ројтерс" имао увид. Применићемо споразум са САД, изјавио севернокорејски министар спољних послова Ри Јонг Хо.  

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]