Ухвати дан

06:30 Догодило се на данашњи дан, 07:00 Вести, 07:05 Добро јутро децо, 08:00 Вести, 08:05 Српски на српском, 08:15 Гост јутра

Ове суботе екипа Првог програма је у Сврљигу, а повод је 13. Белмужијада, привредна и туристичка манифестација која окупља многе привреднике и грађане из овог дела Србије.

Белмужијада је отворена синоћ, а ми ћемо осим о овом специјалитету разговарати и о животу у Сврљигу, могућностима које се пружају младим генерацијама, информисању, старим занатима, пољопривреди и сточарству, али и о гајдама, јер је у току и Сабор гајдаша балканских земаља. Разговараћемо, између осталих, са Слађаном Ђорђевић , нашом дописницом, председницом општине, Јеленом Трифуновић, Слађаном Стојановић која производи сир и Гораном Михајловићем, медаром. О историји и туризму овога краја причамо са историчарком Иреном Љубомировић и Марком Младеновићем, а представљамо и ђака генерације Андреу Василијић.

Милија Милетић, покретач Белмужијаде ће нам причати о историјату, а рецепт ћемо чути од Горана Живића, вишеструког победника.

О гајдама причамо са Филипом Савићем.

Атмосферу са стадиона где се одржава сврљишка Белмужијада, пренеће вам Александра Младеновић, Бојана Туфегџић и Александар Трајковић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]