Романо Тхем

Група скинхедса у Словачкој напала Роме који су у кафићу прослављали рођендан свог друга. Припаднику ромске мањине, који је тренутно у коми, нанете су озбиљне повреде мозга, а другој особи неромског порекла који је покушао да одбрани жртву, скинхедси су поломили ногу. Један од полицајаца који су вршили увиђај рекао је, према изјавама сведока, да центар града не припада Циганима већ само белцима.

Становници неформалног ромског насеља Вијадукт у Реснику могли би да остану без својих "станова" због градње обилазнице око Београда у склопу Коридора 10. Власти се за сада не изјашњавају по питању њиховог адекватног смештаја.

Најављујемо девети по реду Фестивал националних мањина општине Прњавор под називом Мала Европа. И ове године очекује се наступ ромских културно-уметничких друштава.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]