Новости дана

Спасиоци и даље трагају за око 200 људи који се воде као нестали у катастрофалним пожарима око Атине. Према најновијим инофмацијама, страдала 81 особа, повређено више од 180.

У првих пет месеци у Србију дошло милијарду 160 милијарди евра страних директних инвестиција, рекао председник Александар  Вучић на полагању камена темељца немачке компаније Форверк у Прељини код Чачка.

Председник Србије је упозорио да ћемо за 20 година, ако не будемо решавали питање Косова и Метохије, изгубити све. На питање како тумачи отворено писмо епископа рашко-призренског Теодосија и његове речи да би подела територија довела до исељавања Срба из јужне покрајине и страдања културне баштине, Вучић је одговорио да црква, иако неће етничке границе, хоће да јој лажна "косовска држава" исплати 650 хиљада евра.

Премијерка Србије Ана Брнабић наставља посету Сједињеним Америчким Државама. У Вашингтону ће разговарати са директором Светске банке и америчким министром финансија.

Просечна нето зарада за мај ове године износила је 50 хиљада 377 динара, односно 426 евра, саопштио је Републички завод за статистику. У односу на исти месец претходне године, просечна просечна нето зарада већа за 6,9 одсто номинално, а за 4,7 одсто реално.

Српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у четвртфинале турнира у Москви.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ирена Јеловац
број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]