Спортски споменар

Гост 319. емисије је стрелац Душан Епифанић. Током десетогодишње репрезентативне каријере, од средине 60-их, остварио је низ врхунских резултата. Освајач је бронзане медаље на Светском првенству у Фениксу 1970. а на европским шампионатима је освојио 3 сребрне и бронзану медаљу. Први је југословенски стрелац који је малокалибарском пушком постигао апсолутни рекорд погодивши свих 600 кругова, што је и у светским оквирима био подвиг. Када је на континенталном првенству у Лондону 1975. испалио последњи хитац, а наш државни тим освојио сребрну медаљу, одлучио је да заврши каријеру. Од тада никад није крочио на стрелиште.

У емисији ће између осталог говорити: о искуству које је стекао учешћем на Олимпијским играма у Мексику 1968. и пријему код Тита. Због чега је при крају каријере тренирао више него до тада? Којом приликом је видео чувеног пливача Џонија Вајсмилера, каснијег глумца који се прославио улогама о Тарзану.

Завршница емисије биће посвећена сећању на фудбалера Јосипа Пирмајера, члана генерације Партизана која је 1966. доспела до финала Купа европских шампиона. Пирмајер је преминуо 24. јуна у 75-ој години.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд од 16 до 17 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]