Романо Тхем

У ромском насељу у близини грчког града Амфисе, залуталим хицем из пушке убијена тринаестогодишња девојчица ромског порекла. Грчка штампа наводи да је убица месар који је камионом улетео у ромско насеље да би се обрачунао са неким од тамошњих станаовника.

Споменик Ромима страдалим у чешком концентационом логору Лети у Писку оскрнављен је са увредљивим анти-ромским порукама које су пре неколико дана освануле на неколико плаката које су поставили чланови националистичке групе „Ми против свих".

Ромкиње са инвалидитетом изложене су вишеструкој дискриминацији. Оне су у неповољнијем положају и унутар својих заједница и породица. Гост Света Рома је Даница Јовановић чије удружење Рома Нови Бечеј заступа интересе ових особа.

Емисију воде Лутвија Антић и Бранко Ђурић.

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]