Ухвати дан

06:30 Догодило се на данашњи дан, 07:00 Вести, 07:05 Добро јутро децо, 08:00 Вести, 08:05 Српски на српском, 08:15 Гост јутра 08:50 Каменчићи у ципели

Из садржаја емисије издвајамо: 

Шта доноси нови Правилник о декларисању, означавању и рекламирању хране који на снагу ступа у петак чућемо од колегинице Милице Рилак. 

На Старој планини асфалтирана је нова деоница пута који повезује Пирот са селима средњег Висока. Надлежни обећавају и наставак радова, што је важно и мештанима и туристима. 

Иако је берба познате облачинске вишње почела на територији целе Србије, произвођачи у многим крајевима још не знају по којој цени ће продавати овогодишњи род. Због високих температура у протекла два месеца, у Поморавском крају берба вишње почела је неколико дана раније. На једној од плантажа у близини Јагодине био је колега Драган Марковић.

Свратиште за децу Београд покренуло је социјално предузеће Кафе бар "16" с циљем да се деци кад напуне 16 година и када више законски немају право на коришћење услуга свратишта, обезбеди место за праксу и могуће запослење. Фестивал Паралел, желећи да скрене пажњу на потребу сталне подршке деци из угрожених породица - организује у петак дружење познатих музичара и писаца са децом из Свратишта. 

Велика песничка и музичка манифестација посвећена првој српској песникињи Јефимији, као и низ других културно-духовних и културно-историјских дешавања, под традиционалним називом „Јефимијини дани", почела су синоћ у центру Трстеника. 

Најавићемо и хуманитарни концерт Међународног мешовитог хора ,,Унитед сингерс'' у Италијанском културном центру посвећен НУРДОР-у, Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака. Са једним од оснивачем хора, Драгославом Ивановићем, разговарала је Елизабета Арсеновић.

У књижари-галерији ,,Гласник'', пре неколико дана представљено је ново, измењено И допуњено издање књиге ,,Београд као аутобиографија'', Мирјане Поповић Радовић са поговором Петра Арбутине И илустровано ауторкиним цртежима. 

На представљању је била Радојка Шекуларац.

Са вама - Марко Милојевић. 

 

број коментара 0 пошаљи коментар
Ухвати дан Ухвати дан

Аутор:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан! Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте. [ детаљније ]