Романо Тхем

Говоримо о истраживању о положају Рома које је спровео УНДП у оквиру Програма социјалне инклузије Рома, уз подршку Генералног директората Европске Комисије за преговоре о суседству и  у сарадњи са Светском банком. Истраживање показује да је остварен напредак у школовању ромске деце, али и да је до 93 одсто Ромкиња незапослено.

Представљамо резултате истраживања у Хрватској који показују да 48% чланова ромских породица једном месечно "у кревет одлази гладна".

На Старом сајмишту, свечаном академијом обележен Дан сећања на жртве Холокауста у Београду. Изложба "Дијанина деца", посвећена највећој акцији спасавања деце у Другом светском рату, биће представљена у Великој галерији Дома Војске Србије.

Емисију воде Уна Бериша и Лутвија Антић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]