Новости дана

Кипар је једна од чланица ЕУ које најснажније штите међународно право и територијални интегритет Србије, рекао је председник Србије Александар Вучић након састанка са председником Кипра. Никос Анастасијадес је захвалио на подршци коју Србија пружа целовитости Кипра и истакао да је косовска независност незаконита. Вучић je нагласио да је Србија спремна на компромис, али да се са њом не може разговарати језиком ултиматума.

Српско правосуђе је споро и Србија је спремна да прихвати препоруке Венецијанске комисије и примени добра искуства како би унапредила владавину права, оценио је председник Вучић у разговору с делегацијом Венецијанске комисије. Објаснио је да Србија кроз уставне амандмане који се односе на правосуђе, жели да обезбеди равнотежу између независности и одговорности судства, како би грађанима биле обезбеђене ефикасне и квалитетне правосудне услуге. Представници Комисије оценили су да је уставна реформа важна и да је корак у добром правцу, али да је у том процесу непоходна добра комуникација свих релевантних актера.


Центар Београда блокиран је од јутрос због штрајка таксиста окупљених око Уговорне привредне такси коморе Србије. Саобраћај је потпуно обустављен на Славији, у Београдској улици, Улици краља Милана и горњем делу Немањине улице. Таксисити траже укидање мобилне апликације за такси "Кар гоу" и пооштравање услова за добијање лиценце за такси превоз. Министарка Зорана Михајловић рекла је да не постоји ниједан разлог за штрајк таксиста јер су, каже, сви њихови захтеви испуњени.

У другој полуфиналној вечери "Песме Евровизије" представиће се извођачи из осамнаест земаља, међу којима и представници Србије - група "Сања Илић и Балканика" са песмом "Нова деца", под редним бројем 3. Пренос је од 21 час на Радио Београду 1 и Првом програму наше телевизије.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Небојша Николић


број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]