Романо Тхем

Европа је јуче прославила свој Дан - 9. мај. Прослава је у сенци стварања финансијског оквира за нови плански период од 2021-2027. Када је реч о финансирању друштвене инклузије Рома, сада је прилика да се оцени оправданост и ефикасност трошења средстава у претходном, и да се заузме боља позиција за наредни период. Представљамо препоруке за нови буџет који је Европској унији доставила  Европска ромска мрежа ЕРГО,  једна од најважнијих партнера Европске уније у процесу интеграције Рома.

На седници покрајинске Владе једна од тема била је  анализа података о основном образовању и васпитању ученика, с посебним освртом на образовање на језицима националних мањина у школској 2017/18.

У Сали Дома омладине у Аранђеловцу за сутра је планирана приредба ,,Бибија и друге приче - драмски приказ инспирисан културом и традицијом Рома", коју су припремили ђаци и наставно особље ОШ „Милош Обреновић". Тим поводом позвали смо у госте директора ове школе Ивана Златковића.

Доносимо вести из Сомбора где је расписан јавни позив за унапређење стамбених услова припаднике ромске заједнице, а такође у Сомбору сутра ће бити отворена још једна изложба посвећена култури Рома.

Емисију воде Уна Бериша и Бранк Ђурић.
број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]