Романо Тхем

Више новца за медије на језицима националних мањина. Могу да конкуришу све установе и организације којима су оснивачи национални савети, цивилна друштва регистрована у Србији, а која воде бригу о унапређењу статуса националних мањина, конференцијама, факултетима.

Преносимо животну причу о Ирвину Мујчићу из Сребренице. После 23 године од познатих догађаја везаних за Сребреницу, он додаје да императив живота чини да ово место добије и неке друге одреднице - између осталог - прелепа природа која представља добар основ за развој туризма.

Иако је Босна и Херцеговина последњих година напредовала на плану стамбеног збрињавања ромске националне мањине, у областима као што су образовање и запошљавање нема битних помака, јер стопа запослености Рома износи тек један одсто, а чак 60 одсто ромске деце је изван образовног система. У вечерашњој емисији представљамо две успешне Ромкиње које су образовањем успеле да сруше предрасуде и стереотипе према Ромима.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]