Таласање - Шетња

Међународни празник рада, 1. мај данас се по традицији обележава у многим земљама света. У Србији се овај празник обележава традиционалним првомајским уранцима у природи, али и протестима које организују поједини синдикати, међусобно подељени око тога да ли протестовати или не.

Велики број људи Први мај прославља на најпопуларнијим излетиштима - уз музику и роштиљ. Како Србија слави Празник рада, чућете од наших репортера.

Сви у природу и на излете, а у природи осим лепоте и зеленила, вребају нас крпељи. Упутство за понашање у случају блиског сусрета са њима - чућете у данашњој емисији.

Говорићемо и о памети у Србији - представићемо Регионални центар за таленте Београд 2, чији су полазници недавно освојили 10 медаља на Интернационалној конференцији младих научника - светском такмичењу истраживачких радова, које је ове године одржано у Београду.

Репортери РБ1 пратиће и протестна окупљања заказана поводом Међународног празника рада, Основа парола за овогодишњи протест и шетњу улицама Београда је „Да плате устану, а млади остану"."

Са вама је Мирјана Никић.

број коментара 0 Пошаљи коментар