Новинарење

У центру пажње „Новинарења“ је динамична активност ЕУ и њених институција и функционера.

Данас у Београд долази председник ЕС Доналд Туск чију посету је председник Србије Александар Вучић оценио као велику част и добру вест за Србију и напоменуо да је Туск озбиљан човек који одлично разуме ствари у Европи и на Балкану.

У Букурешту јуче на састанку са лидерима Румуније, Грчке и Бугарске Србија је добила подршку подршку на свом путу ка Европској унији.

На првим странама европских штампаних медија али и у Новинарењу данас о синоћној седници Парламентарне скупштине Савета Европе у Стразбуру.

Посланици из 47 земаља међу којима је и Србија расправљали су и изгласали Резолуцију о финансирању групе Исламска држава.

Известилац Фил Вилсон британски посланик из групе социјалиста поднео је извештај у коме се инсистира на већ познатој потреби сарадње држава у борби против тероризма. Чуо се податак да је ИД присутна у 39 држава света и да располаже великим богатством чији је један од извора, поред разних криминалних активности, веома исплативо улагање у индустрију узгајања рибе.

Саговорник Новинарења је Наташа Јокић дописник Радио Београда из Француске.

Аутор Зорана Бокан.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новинарење Новинарење

Аутор:
Спољнополитичка редакција Радио Београда 1

Емисија Новинарење даје кратак преглед најважнијих тема у водећим светским, регионалним и српским листовима, радио и ТВ кућама, као и интернет порталима. [ детаљније ]