Новости дана

Другог дана посете Хрватској, председник Александар Вучић борави у Вргинмосту. Одмах по доласку је посетио породицу Предрага Лапчевића. Председник је у Вргинмост донео и поклоне за основну школу "Гвозд". Обраћајући се тамошњим Србима, Вучић им је поручио да с поносом носе своје српско име, да се никог не стиде, и да имају право да кажу шта очекују и од Србије и од Хрватске. Рекао је и да је Србија спремна да све оно што тражи за српске грађане у Хрватској обезбеди Хрватима, као и другим мањинским заједницама у Србији, и више од реципроцитета, како је рекао.

Суд у Косовској Митровици ослободио је двојицу косовских полицајаца, српске националности, ухапшених због сумње да су манипулисали доказима у случају убиства Оливера Ивановића. То је потврдио косовски тужилац Шућри Суља и најавио жалбу.Тужилаштво је за ухапшене полицајце тражило једномесечни притвор. Према писању портала "Коссев", сумња се да су полицајаци узели чауру са места убиства Ивановића и да је нису предали заједно са другим доказима.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио је Грчку, Кипар и међународне компаније које истражују гас у Средоземном мору да "не прелазе линију" и да не повређују права Турске. Турски војни бродови и даље се налазе недалеко од Кипра, како би спречили италијанску енергетску компанију "Ени" да започне са експлоатацијом природног гаса, пренела је агенција Асошиејтед Прес.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар
број коментара 0 пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]