Недељом за село

Због изузетно топлог времена у првој декади јануара, воћари су на опрезу и редовно обилазе засаде. Стручњаци кажу да воће за сада није угрожено, али би могло да буде проблема уколико у наредном периоду дође до веома ниских температура.

Пољопривредници широм Србије заинтересовани су за средства ИПАРД-а за набавку трактора и механизације, али зазиру од компликоване и захтевне процедуре. Рок за подношење захтева је 26. фебруар.

Процењује се да у Пироту има више од стотину радионица у којима се производи пеглана кобасица, а све раде на црно. Очекује се да ће се већина произвођача у наредном периоду регистровати, у складу са новим правилником који дефинише флексибилнија правила за мале произвођаче традиционалних производа животињског порекла.

У емисији ћете чути и зашто је пластеничка производња много уноснија од това јунади.

Упознаћемо вас и са воденичаром Радосавом Рацом Спасојевићем који од заборава чува стару воденицу у Бистрици. У том селу некад је било 14 воденица, сада их је остало 8, али само Рацина меље,  и то бесплатно.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.  

број коментара 0 пошаљи коментар
Недељом за село Недељом за село

Аутор:
Даворка Тешић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]