Мозаик времена

Шетало се улицама Београда 22. децембра 1996. године. Једног дана шета опозиција, другог дана шета позиција, а народ између две ватре. И тада је било речи о неким сендвичима, дневницама... ма било је свега, било је и Радија Б 92 који је преносио дешавања.

У вечерњим сатима 22. децембра 1994. године новинар Лари Кинг разговарао је са председником Слободаном Милошевићем. Питања су стизала и од домаћина и од колега са неколико страна света. Председник и новинари на енглеском, а за домаће становништво преводилац.

Нови миленијум је прекретница за Србију, говорили су једни, други предлагали шок терапију за привреду. Шта је шок терапија, колико је таква реформа просперитетна за грађанске буђеларе, била је тема разговора са гостом Радио Београда, економистом Божидаром Ђелићем, 17. децембра 2000. године. Питање за госта имала је и новинарка Танјуга Весна Арсенић која се укључила директно у програм. Седамнаест година касније ту смо где смо, али просперитет ће доћи, није он Бекетов Годо.

На Светог Николу 1882. године, на Позоришном тргу у Београду, данас Тргу Републике, откривен је споменик кнезу Михаилу Обреновићу. Свечаном тренутку присуствовали су краљ Милан Обреновић и краљица Наталија. Нешто више од једног века доцније, 19. децембра 1988. године нашим културним делатницима уручене су награде АВНОЈ-а. Са једним од добитника, глумцем Љубишом Самарџићем, разговарала је новинарка Данка Николић. Из Париза, дошао је и лауреат, кјижевник Данило Киш, који је одговарао на питања Душке Врховац. Мало о награди, мало о поезији и пријатељу, песнику Јосифу Бродском. 

На Дан Југословенске народне армије 22. децембра 1951. године, троструки народни херој Јосип Броз Тито посетио је Рудо и у поздравном говору војсци и мештанима говорио о квинслизима, четницима и осталим домаћим издајницима. Поетично.

Радио Београд 1, 10.05

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 16. дец 2017, 10:06) - anonymous [нерегистровани]

Secanje na buducnost

U svetlu prica o demokratiji i izvrsiteljima koje su uvele nevladine organizacije tj strani agenti narodu Srbije, trebalo bi se zamisliti kolika je nebriga za narod u zemljama savetnicima i proklamovanim glasnogovornicima demokratije, gde je 40 miliona ljudi bez osnovne zdravstvene zastite! U Srbiji se iskljucuje struja starim i bespomocnim da bi se na hiljade smrzli ove zime, a za svuda u svetu zastarele komunalne dugove kao u stripu alan ford ljudima oduzimaju kucni namestaj i prodaju zivotni prostor na koji imaju stanarsko pravo po un konvencijama! http://www.bbc.co.uk/programmes/p05r8hgx

Мозаик времена Мозаик времена

Аутор:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]