Мозаик времена

На додели награда АВНОЈ-а 13. децембра 1977. године репортери Радио Београду разговарали су са некима од награђених уметника и истакнутих прегалаца у култури и индустрији. Први међу једнакима књижевник Вук Вучо, потом и металобрусач из Новог Сада Влада Поповић и песник Васко Попа који је одговорио, а како другачије него песмом.

Новинарка Неда Деполо подсетила је на великана нашег глумишта Добрицу Милутиновића у емисији "Ствараоци и дела" 12. децембра 1968. године. А све нас, глумац је подсетио на нека друга времена.

Једно од најзначајнијих глумачких признања "Добричин прстен" уручен је Данилу Бати Стојковићу 13. децембра 1990. године. На свечаности организованој тим поводом о занимљивом сусрету Бате и Добрице Милутиновића говорио је Љуба Тадић.

Председник Социјалистичке Федеративне Републике Југославије Јосип Броз Тито посетио је фабрику "Вартекс" у Вараждину 14. децембра 1959. године. Репортер веома сликовито, а Тито, он се интересовао мало за раднике, мало за материјал, али и за добре кројаче.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Мозаик времена Мозаик времена

Аутор:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]