Мозаик времена

Највећи син наших народа и народности, љубитељ уметничке фотографије и лепе писане речи Јосип Броз Тито посетио је 27. октобра 1970. године 15. Међународни Сајам књига у Београду. Уз бројну пратњу разгледао је књиге и давао препоруке шта би то народ требало да чита. Акценат је био на књигама из области технике и историје, наравно. А стигла је препорука и за оне времешније грађане.

Вазда бриге на трусном тлу овог дела света. Када је оно Санџак хтео да се одвоји, па се организовао референдум у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и још неколико градова... Сећате се? Уколико сте заборавили ево малог подсетника из централне емисије Радио Београда "Новости дана" 27. октобра 1991. године; Сулејман Угљанин, Расим Љајић и једна кафана.

Пред Међународним трибуналом у Хагу 23. октобра 2003. године, на суђењу Слободану Милошевићу, тужилаштво је пустило пресретнути телефонски разговор између туженог и Радована Караџића. Ако не чујете добро, окрените 0.

Јованка Будисављевић Броз, народни херој, потпуковник Југословенске Народне Армије и супруга председника Југославије Јосипа Броза Тита сахрањена је 26. октобра 2013. године. Грађани из Београда и региона дошли су да јој одају пошту. Било је ту сетног сећања на прохујало време, геополитичких анализа и поезије. Све је забележила новинарка Љубица Ћетковић.

Радио Београд 1, 10.05

Насловна страна: сахрана Јованке Броз, извор: Info KS 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Мозаик времена Мозаик времена

Аутор:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]