Таласање - Шетња

„Циљ ми је да ПГП РТС поново постане лидер у региону, да се на музичкој сцени у Србији десе корените промене у праћењу прогресивних музичких праваца, чији ће предводник бити ПГП“, изјавио је Владимир Граић, када је, пре три месеца, изабран за директора ПГП РТС-а. Шта је до сада урађено? У чему су највећи изазови? Како довести највећа музичка имена? Осим о ПГП-у, са Владимиром Граићем ћемо разговарати и о његовој богатој музичкој, композиторској каријери. Покушаћемо и да сазнамо како је са дипломом Електротехничког факултета победио на Песми Евровизије.

У другом делу Шетње, и музичка прича о програм за децу "Путовања Миша Мије", који изводи Београдска филхармонија. Циљ је да се деца упознају са филхармоничарима и делима класичне музике на њима прилагођен начин. На концертима, који се два пута годишње организују за децу предшколског и млађег школског узраста, више од 4.000. малишана уђе у свет класичне музике. О томе разговарамо са Јеленом Милашиновић из Београдске Филхармоније.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

број коментара 0 пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]