Имагинарни пејзажи – Звук испод: Варшава

Шесто издање овог посебног серијала који на таласима Трећег програма Радио Београда једном месечно припрема и води Марија Балубџић биће посвећено главном граду Пољске. У фокусу ове серије су упечатљиве појаве које ауторка сусреће на путовањима у центре експерименталних сцена електронске музике различитих градова Европе.

У последњем издању ове емисије у 2019. години представљамо најсвежије увиде из Варшаве. Последњих година Пољска је постала жариште активности млађих генерација које одликује комбинација стваралачке зачудности, смелости и стилске бриткости. Бројне ауторке и аутори окретно и слободно истражују оквире савремених дигиталних технологија, и то у модерном неформалном DIY контексту експерименталне електронске музичке сцене. У њиховом приступу компоновању се немир, хумор и неочекивана тумачења жанрова смењују са деконструкцијом мрачних расположења. Форме су кратке, темпо је брз, а утицаји gabber сцене, интернет мима, cloud trap-а и друштвеног активизма подижу температуру индивидуалних звучних исказа.

Чућете радове варшавских композитора који стварају под псеудонимима Julek Płoski, Mołr Drammaz, Mala Herba, Avtomat, Ku Ku, Natalie Schchepanskye Erotic Pleasure, S K Y и Beniovska.

број коментара 0 Пошаљи коментар