Летњи фестивали Еурорадија 2019

Директан пренос са Берлиозовог фестивала у Кот-Сент-Андреу 2019

Национални оркестар из Лиона под управом естонске диригенткиње Кристине Поске извешће суптилни програм који повезује Берлиоза са Дитијеом, фокусиран на оркестарско умеће и рафинман великана француске музике.

На програму ће бити Сањарење и Каприс  за виолину и оркестар Хектора Берлиоза, раритетно дело које ће Рено Каписон извести први пут концертно у својој каријери, Барка на океану Мориса Равела, произашла из његове клавирске свите Огледала, Море Клода Дебисија и на крају Дрво снова Анрија Дитијеа, концерт за виолину и оркестар, једно од најамблемскијих композиција овог мајстора француске музике друге половине XX века.

Берлиозов фестивал у Кот-Сент-Андреу одржава се од 1994. године у родном месту композитора. Програми овог фестивала се одржавају на различитим локацијама - на отвореном, од баште родне Берлиозове куће до великог дворишта замка Луја XI где су смештени концерти симфонијске музике. Ове године фестивал у правом смислу те речи прославља Берлиоза у његовој јубиларној години - кроз његову музику, његове написе, теоријске трактате, али и кроз подсећање на звуке и слике његовог детињства поред реке Изер на целокупном простору и локацијама његовог родног места.

Уреднице преноса Ксенија Стевановић и Сања Куњадић

број коментара 0 Пошаљи коментар