Моцартов фестивал у Вирцбургу 2019.

Дела Волфганга Амадеуса Моцарта, Михаела Хајдна и Јозефа Хајдна изводи вокално-инструментални ансамбл Л Консер Спиритуел под управом уметничког директора Ервеа Никеа. Снимак је са концерта одржаног 2. јуна у Царској дворани Вирцбуршког дворца.

Моцартов фестивал у Вирцбургу је основан 1922. године и поред Салцбуршког фестивала убраја се у ред једне од најзначајнијих летњих музичких манифестација у Немачкој, Аустрији и Швајцарској. Концерти се одржавају у парку и у дворани Вирцбуршког дворца - изузетног барокног здања осликаног Ђанбатиста Тјеполовим фрескама, а које се налази на Унесковој листи светске културне баштине.

Ансамбл Л Консер Спиритуел основао је Ерве Нике 1987. године, а убрзо је овај вокално-инструментални састав постао један од водећих француских ансамбала за историјски информисано извођење. У фокусу њиховог истраживања су дела француских аутора попут Шарпантјеа, Лилија и Андреа Кампре, а ови уметници блиско сарађују и са Центром за студије француске барокне музике при Версајском дворцу.

Емисију уређује Ирина Максимовић Шашић

број коментара 0 Пошаљи коментар