Импровизоријум

Албум „Rain” алт саксофонисте Макота Кавашиме.

Алт саксофониста Макото Кавашима је 15. јуна одржао један у низу реситала у крајње интимном амбијенту кафе-бара Bitches Brew у Јокохами који може да прими двадесетак посетилаца, а снимак овог концерта је објављен у јулу на компакт-диску Раин (Киша) за његову продукцију Homosacer Records.

Кавашима наставља са суптилним откривањем властитог идентитета, сталним унутрашњим дијалогом у конфронтацији таме и смрти. Сматра да су живи наступи прилике екстремне анскиозности, које му омогућавају да оствари дијалог са самим собом. "То су тренуци када директно разумем ситуацију у којој се налазим и мислим да у том простору себе тестирам", напомиње Кавашима.

„Никада нисам успео да остварим савршен сет. Пошто се моје стање ума непрестано мења, представа је сваки пут потпуно другачија. У импровизованим перформансима можете позвати непознате верзије себе, а та способност изражавања нечега у другој димензији је невероватна. Док свирам, почињем да осећам као да су моја чула повезана са многим стварима које ме окружују и оно што добијете од представе потпуно се мења у зависности од публике и места одржавања. Све време видим духове, сенке, фантоме. Појављују се на граници између вашег унутрашњег света и места где спољни свет утиче на вас. Оно што желим да учиним је да дам одређену, конкретну стварност тим стварима. Суштински део себе од кога ваше унутрашње очи желе да скрену поглед. Покушавам да направим тај бетон, да му дам мелодију и пустим напоље," речи су Макота Кавашиме.

Аутор емисије Миленко Мићановић

број коментара 0 Пошаљи коментар