Летњи фестивали 2019

Директан пренос отварања Фестивала у Шлезвиг-Холштајну

Из Музичко-конгресне дворане у Либеку, директно преносимо концерт којим ће свечано бити отворен овогодишњи фестивал у Шлезвиг-Холштајну, а на којем ће наступити виолинисткиња Жанин Јансен, Елбска филхармонија и хор Севернонемачког радија под управом Кшиштофа Урбанског. На програму ће бити дела Јохана Себастијана Баха и Јоханеса Брамса. У паузи преноса, моћи ћете да чујете и ексклузивни интервју са диригентом Кшитшфом Урбанским.

Музички фестивал у Шлезвиг-Холштајну један је од највећих и најпознатијих фестивала класичне музике у Европи. Сваке године, током готово два летња месеца, музички програм фестивала реализује се у црквама, замковима, концертним дворанама, на имањима и у вилама широм ове севернонемачке савезне републике. Овогодишњи програм фестивала конципиран је око стваралаштва Јохана Себастијана Баха, те ће у његову част бити приређено више од сто двадесет концерата. На њима ће наступити истакнути интерпретатори данашњице као што су Андраш Шиф, Хилари Хан, Викингур Олафсон, Натали Штуцман, Најџел Кенеди и многи други. Поред њих, публика ће моћи да ужива у наступима познатих диригената као што су Ђовани Антонини, Тон Копман и Кристоф Ешенбах, као и у концертима ансамбла Ил Ђардино Армонико, барокног оркестра из Фрајбурга, камерног оркестра из Цириха и Академије за стару музику из Берлина.

Као овогодишњи уметник у фокусу и резидент фестивала, холандска виолинисткиња Жанин Јансен приредиће чак десет концерата, изводећи дела Јоханеса Брамса, Јохана Себастијана Баха и Феликса Менделсона.

 

Уреднице и водитељке преноса Ивана Неимаревић и Јелена Дамјановићброј коментара 0 Пошаљи коментар